VECKAN SOM VARIT


Här kommer ett ihopplock av bilder sen sist! Vi har haft några kollegor över på fredagsmys med tacos och kladdkaka. Superduperkul att umgås utanför jobbet också 

En av skolgårdarna till skolorna vi jobbar på!

*Familjekonstellation 2.0* hämtar marina på dagis efter jobbet

Prinsessan i sitt essä


Personalmöte på maitland high: Laurian (platschef), Liv, Melvina, Lauren, Ria, Janine (sista fyra office managers för varsin skola)


Picknickutflykt till solnedgången

Kollegan kim tog med hela swedish modern family på vin/öl/chokladprovning i dessa vackra omgivningar! Vi hyrde stuga och bodde över natten i söta lilla franschhoek med åsnor på bakgården. 

Ut och surfa med måns och emma!


Jag och chefen hahah


Strandliv 


Vår handledare tog med oss till sin psykologklass på universitetet!!!!


Jättekul att få se vår motsvarighet här nere


Vi fick kompisar där som tog med oss på after work och middag! Så himla kul! Dom går fjärde året och har funkar programmet annorlunda, man har inte blivit antagen till hela så efter 4 år måste man återsöka till år 5 och sen igen till mastern. OTROLIGT svårt att komma in med mycket få platser och utförliga gallringar


Arbetsveckan har innehållit uppsatsskrivande, genomförande av workshops som vi anordnat samt av "relationsprogram" som vi kommer hålla några veckor framöver. Har också haft observationer i vanlig ordning och denna vecka var toppen för mig angående det. Dels börjar jag verkligen bonda med en som jag träffar på tisdagar, hen hade tagit med sig sina teckningar och texter till mig som hen berättat veckan innan att hen ville visa mig. Så jag fick dom på morgonen för att bläddra i under förmiddagen tills vår session vilket kändes himla fint. Kan även hens namn vilket låter töntigt självklart men här är namnen något så utomordenligt svåra att det nästan är omöjligt att få till det. Så det känns så himla bra med denna klient och att jag får äran att även ha en relation utöver bara att va den som observerar!!
 
Fick även sitta inne en förstagång med en klient som visar sig vara självmordsbenägen. Det blev till att ta till suicide contract, vilket jag tyckt låtit så tradigt innan men var en väldigt bra grej så det var så värdefullt att se det in action. En session som verkligen gick rakt in i hjärtat och som jag lärde mig massor av. Har under våra praktikveckor här känt mig mer säker än någonsin på vad jag vill jobba med som utexaminerad, och det är med barn som far illa. Att se Ria (som jag observerade) handskas oklanderligt med denna omöjliga situation var så inspirerande, och drömmen är att bli lika empatisk och kompetent som hon :-)

Att pendla i Kapstaden

 
 
Familjesemester
 
Skolorna vi jobbar på ligger ungefär en mil från lägenheten där vi bor. Något man dock måste tänka på här i kapstaden är att lokaltrafiken inte är speciellt utbredd, att de flesta anser den vara farlig för turister och att typ alla är rädda för att gå längre sträckor i förorterna. Första veckan åkte vi uber till jobbet, men eftersom vi behövde bli avsläppta på tre olika skolor dagligen blev det fort svindyrt. Istället valde vi att hyra bil, vilket i längden tyvärr är det enda rimliga alterantivet för att smidigt ta sig till jobbet. Dessutom måste vi ganksa regelbundet pendla 40 minuter till Stellenbosch för personalmöten. Trafiken i Kapstaden är ganska hektisk och jag har kört över på fel sida vägen några gånger av ren rutin, men än så länge lever vi. 

SNART MÅNDAG

 
Äntligen har vi börjat komma igång ordentligt med vårt arbete hos Community Keepers. Vi observerar en hel del sessioner, och jag förstod snabbt att organisationen är otroligt välbehövd och minst lika överbelastad. Väntelistan för att få starta terapi är lång, och alla intake-sessioner jag har observerat så här långt har lett till orosanmälningar till socialtjänsten i området. Vi hör många hemska berättelser men får också se hur mycket det betyder för eleverna att kunna söka stöd!
 
I övrigt är även vi ganska överbelastade med uppgifter. Här är en liten lista på saker vi förväntas göra:
 
Research - vi sammanställer information om specifik problematik och tanken är att vi även ska göra förslag på behandlingsplaner som personalen kan använda sig av i arbetet. Jag har valt att läsa om depression, Sara om "child abuse" och liv om ätstörningar och självskadebeteende.
 
Resource packs - här jobbar vi med att presentera information om ovanstående problematik för lärare, elever och föräldrar. Vi gör små broschyrer av vanliga A4 papper eftersom budgeten inte tillåter mycket mer än så.
 
Admin - vårt absolut tråkigaste uppdrag men det som organisationen främst vill få gjort. Alla kontor i Kapstaden har sedan dom startade använt sig av "Strenghts and Difficulies Questionare" för att kvalitetssäkra arbetet. Enda haken är att formulären aldrig har sammanställts. Nu ska vi alltså poängsätta formulären och därefter lista ut ett sätt att beräkna resultaten för varje kategori och bokföra de anonymiserade resultaten i Excel.
 
Learning styles workshop - vi är ombedda att planera och genomföra workshops som behandlar inlärningsstilar och studieteknik. Dessa ska äga rum på två gymnasieskolor under fyra tillfällen strax innan examensperioden drar igång.
 
Program - under ett personalmöte brainstormades det flitigt om ett par gruppinterventioner kring olika teman som planeras för de olika skolorna. Vår uppgift är finslipa dessa ideér. Tyvärr kommer förmodligen inga av dessa program att genomföras under denna termin.
 
Hursomhelst, idag har vi passat på att inte tänka på jobbet. Istället drog vi på utflykt till Cape Point, tittade på pingviner och badade i havet. Det har börjat gå mot sommar här så vi passar på att njuta i solen så fort vi inte är på jobbet!