FRAMME I KAPSTADEN


Så skulle det äntligen bära iväg till vår utlandspraktik! Som man jobbat för detta också är dagen till sist kommen!
Från sju på kvällen till fyra på dan dagen därpå tog det och vi blev i två olika plan. Låter tradigt som bannemej men inte alls! Första elva timmarna hade jag fingrannarna i form av dessa. Måns och hans tjej emma som också har ordnat sin praktik här.

För att inte glömma å nämna denna världsunderhållare!!! Livs dotter! Världens goaste unge som man både fick leka och gosa med massor hela turen.


Å på nästa flyg satt jag själv men hade benutrymme tillräckligt för hopp å lek! Så där satt vi på golvet och hade det bra. Sov även många timmar av denna resa. Så vips var vi framme!


Liv (klasskompis), marina (dotter), sara (strong independent woman), emma (flickvän), jonni (fästman), måns (kameraman)


Weeeeei!


Vädret var dystert men staden var magnifik i sina välkomnandenOckså kom vi HEM till det mest fantastiska boendet. Som vi varit nervösa i och med att vi betalt MASSOR med pengar, utan att ha sett om det ens existerade. Men det gjordet det! Lägenheten i sig är superfin, tre magiska dubbelrum (även till mig!), två badrum med badkar i varje, balkong runt lägenheten (!), pool på balkongen, diskmaskin, tvättmaskin. Damen som välkomnade oss var också jordens bästa människa. Så vrålgullig att man krivera. Dom hade till och med lämnat sydafrikanskt vin till oss som vi skålade in oss med ihop med världsgod hämtmat i prisklass töntigt billigt. Vi har supercentrala gator precis vid oss och kan välja å vraka på restauranger, fik, pubar etc bara minuter bort. Och titta bara på utsikten! Hur ska man kunna flytta härifrån sen? Det blev helt enkelt världens bästa start :-)

Framför oss väntade praktiken som vi kära klasskompisar (sara måns liv) ska göra på Community Keepers. Det är en organisation som har små kontor på olika skolor i utkanten av kapstaden, allt från förskoleklass tll gymnasium, där syftet är att ha nån slags terapeut närvarande skolans alla timmar. Det jobbar social workers, conselours och psykologer där. Dom har flera sessioner var om dagen med barn som har det jobbigt på sätt vi knappt kan förstå. De kommer från fattiga områden, bland annat kåkstäder och 80% är icke-sydafrikaner. Vi kommer cirkulera bland dessa olika skolor och kombinera observationer med att hålla grupper, samla data från kvalitetssäkringar och "forska". Men mer om praktikplatsen i kommande inlägg! Ville bara säga att vi är här och vi mår bra!

PS "Dom" som kikar in på min privata blogg (typ hanna jönsson och mamma) kommer känna igen detta inlägg hehe, jag bara förfinade det lite. Varning på fortsatt upprepning i denna stil. Vill man läsa mer personliga inlägg *typ om cocktails* kan man titta i den med; sarapavift.blogg.se

PS vår blogg är megaful än pga vi har verkligen inte haft tid att sitta å pilla på den. Vi gjorde världens ansträngning till en fin gruppbild på swedish modern family från table mountain så blev den rätt ful. Snart kanske...

PS vårt lägenhetshus heter the edge. För framtida referenser om #livingontheedge